Min kære mor fylder år på søndag. I den anledning bager jeg en lagkage!! 
Glæder mig til at sætte tænderne i den :-)
Billede følger så snart kagen er lavet

 
Chokoladelagkage med Amarena-kirsebær

Intens chokolade og søde kirsebær er en herlig kombination.

Dej: 
* 170 g blødt smør
* 170 g sukker
* 170 g mørk chokolade 70%, hakkes og smeltes over vandbad
* 6 æg, delt i blommer og hvider
* 70 g rasp, blandes med
* 1 tsk bagepulver
* Springform (24 cm) med bagepapir i bunden

Fyld:
* ½ liter piskefløde, piskes stiv med
* 2 spsk. akaciahonning
* 1 glas Amarenakirsebær, 350 g
* 4 spsk. mørk rom, blandes med
* 4 spsk. sirup fra bærrene

Pynt:
* Kakaopulver Valrhona og revet mørke chokolade 70 %

Pisk smør med sukker, tilsæt chokolade og ægge blommer, dernæstrasp og de stiftpiskede æggehvider. Fylddejen i formen, og bag ved 180 graderi 35-40 min. Flæk den kolde kage. Dryp bundene med rom, og læg dem sammen med flødeskum og hakkede bær. Dæk kagen med flødeskum, og pynt med kakao og chokolade.